שכירות מסחרית - לא מה שחשבתם
ככלל, שכירות הינה זכות חזקה ושימוש בנכס לפרק זמן קצוב שלאחריו חוזר הנכס לחזקתו של בעל הזכויות בו.
אם כך, מהי שכירות מסחרית ובמה היא שונה משכירות למגורים?
שכירות מסחרית היא מעין מושג סל לכל שכירות שאיננה שכירות למגורים.
לדוגמא: שכירות שטח לצורך הקמת עסק כגון חנות או מסעדה, שכירות של משרדים, שכירות של מרכזים לוגיסטיים וכיו"ב.
נוכח העובדה שמדובר בשימוש זמני בנכס כאמור, ישנם המקלים ראש בחשיבות בחינת הסכם השכירות ובדיקתו על ידי עורך דין מטעמם אשר מתמחה בתחום.
הגם שהסכם שכירות מטבעו וטיבו עוסק בתקופת חזקה ושימוש זמנית בלבד, לעיתים מדובר בפרק זמן ארוך, אשר עשויות להיות לו משמעויות משפטיות וכלכליות אדירות הן על השוכר והן על המשכיר וחשוב מאוד שהצדדים יכירו ויבינו את ההשלכות אשר עשויות לנבוע מהתקשרותם בעסקה מעין זו.
בנוסף לכך, ישנה חשיבות גדולה לא רק להוראות המפורטות בהסכם השכירות, אלא גם להוראות שאינן מופיעות בו, ואשר היעדרן עלול להעמיד את השוכר או המשכיר, בהתאם לנסיבות, מול שוקת שבורה.
כמו כן, ניסוח ההסכם צריך לקחת בחשבון ולצפות מצבים שונים אשר עלולים להתרחש במהלך תקופת השכירות. לדוגמא: מכירת הנכס על ידי המשכיר לצד ג', נזקים שנגרמו לנכס ועוד מכלול שלם של התרחשויות אשר עשויות לצוץ במהלך תקופת השכירות.
מעבר לאמור לעיל, נטילת ייצוג משפטי בטרם התקשרות בהסכם שכירות (הן למטרת מגורים והן למטרות מסחריות), יש בה כדי לקדם את האינטרסים המשפטיים והכלכליים החשובים ביותר למיוצג, לדאוג לכך שיבואו לידי ביטוי בהוראות ההסכם וכמובן יעניקו לו "ראש שקט".
לסיכום: הסכם שכירות בכלל והסכם שכירות מסחרית בפרט הינו הסכם מחייב לכל דבר, בעל השלכות כלכליות מהותיות על המתקשרים בו.
התייעצות וליווי משפטי של עו"ד בטרם חתימה על הסכם השכירות, יש בה כדי חסוך לכם כסף רב ולייצר עבורכם מעטפת משפטית בטוחה, ככל הניתן, בעת התקשרות מסוג זה ובמהלך תקופת השכירות.
משכירים או שוכרים נכס? מוזמנים ליצור עימנו קשר ונשמח ללוות אתכם בתהליך.
*האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי קונקרטי.